Въвеждат „синя“ зона в Балчик

NetNews

В Балчик се подготвя въвеждането на т.нар. "синя" зона с платено паркиране, за да бъде подобрена екологичната среда и да се предотвратят катастрофи – особено при засиления трафик през туристическия сезон, съобщават от общината за новата общинска наредба, която е предложена за обществено обсъждане.

Режимът на "синята зона" ще действа от 1 юни до 30 септември за времето между 9.00 и 18.00 часа.

Кметската управа смята, че с регламента през лятото ще бъде намален автомобилният трафик в центъра на града, в близост до морето, до хотели и плажове. Ще се осигури достъпна градска среда за всички – чрез обособяване на места за паркиране, както и чрез ограждане на пешеходни пътеки, тротоари и алеи със средства, препятстващи спирането на автомобили, се посочва в мотивите за новата наредба.

Общината предвижда от такса да бъдат освободени електромобилите и двуколесните превозни средства. Според прогнозата на общинската управа ефективността от въвеждането на "синята зона" във финансов аспект за първите три години ще надхвърли 1 000 000 лева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-старата проститутка работила поне до 87 г.

Когато става дума за професионално дълголетие, очевидно има какво да се научи от сега 93-годишната британка Шийла Фогел-Куп. Тя удря младите в земята в изключително трудна професия, а именно в най-древната, пише bg-voice.com Баба Шийла доскоро бе (и не се знае дали още не е) действаща проститутка и е сигурно, […]