Във Враца ваксинират възрастните хора по домовете им

NetNews
Във Враца ваксинират възрастните хора по домовете им

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Враца започва от 10 януари кампания за ваксиниране срещу коронавирус по домовете на желаещи възрастни хора, както и на такива, които са трудноподвижни, с трайни увреждания или в неравностойно положение, съобщиха от здравната инспекция.

Ваксинирането ще бъде извършвано в почивните дни, след заявка по телефона, от специално организирани мобилни екипи за обгрижване на нуждаещите се. Телефоните за заявка са 092/626 377 и 0879 144 769, и са открити за обаждане всеки работен ден от 9.00 до 16.00 часа. Екипите ще извършват имунизациите на място, в почивните дни на седмицата, през която е заявено желанието за ваксиниране, уточняват от РЗИ.

Необходимо е да се даде предварително /при заявката по телефона/ информация за хората, които ще бъдат ваксинирани, техните лични данни, адресите и предпочитаната ваксина. Важно е екипите да бъдат информирани и за поредността на имунизационната доза. От РЗИ-Враца уточняват, че разполагат с всички видове ваксини, разрешени за употреба в страната.

За последните 24 часа повече от два пъти пъти са се увеличили ваксинираните в област Враца спрямо предходното денонощие, сочат данните на РЗИ.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Родни свиневъди искат да си върнат пазара, 70% от месото е внос

В България над 70% от свинското месо на пазара е внос. Амбицията на свиневъдите е да извоюваме обратно българския пазар. Това каза Вихрен Димитров, член на управителния съвет на Асоциацията на свиневъдите в България (АМБ) и изпълнителен директор на „Свинекомплекс Голямо Враново“, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria. […]