Въздушни удари! Саудитска Арабия отново бомбардира йеменската столица

NetNews

Водената от Саудитска Арабия военна коалиция, която се бори с подкрепяното от Иран движение на хутите, е нанесла въздушни удари по техни военни цели в йеменската столица Сана и други региони, след като групировката зачести използването на въоръжени безпилотни летателни апарати срещу Саудитска Арабия, предаде Ройтерс.

Коалицията, която обяви, че е унищожила десет въоръжени безпилотни летателни апарата, заяви пред саудитските държавни медии, че „цивилните и гражданските обекти в кралството са червена линия“.

Коалицията не посочи конкретни обекти. Консулството на САЩ в Саудитска Арабия в град Джеда предупреди американците да не пътуват към района, позовавайки се на съобщения за предполагаеми нападения и експлозии в неделя близо до Джеда и южния град Хамис Мушайт, допълни "Фокус".

В контролираната от хутите йеменска столица Сана свидетел на Ройтерс съобщи за няколко въздушни удара. В близост до военно съоръжение край университета в Сана се издигат облаци от черен дим. Управляваната от хутите телевизия Al Massirah заяви, че военните самолети на коалицията бомбардират кварталите "Ал-Нахда" и "Атан".

Хутите, които се борят срещу коалицията, откакто тя се намеси в гражданската война в Йемен през март 2015 г., наскоро засилиха трансграничните ракетни и безпилотни атаки срещу Саудитска Арабия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министър Ангелов: Ваксинацията върви с добро темпо, близо 60 000 са се записали

Въпреки увеличаването на заразените, място за тревога няма, каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов във Варна. По думите му от днес в София той започва срещи с представители на РЗИ от страната и всички, имащи отношение към овладяване на ситуацията. Болниците ще издържат на натиска, те разполагат с всичко […]