Възрастните хора в Полша няма да бъдат имунизирани с ваксината на „АстраЗенека“

NetNews

Възрастните хора в Полша няма да бъдат имунизирани с ваксината срещу COVID-19 на компанията "АстраЗенека" (AstraZeneca), заяви днес министърът без портфейл Михал Дворчик, отговорен за имунизационната кампания в страната. Той добави, че крайното решение ще бъде взето след препоръка на медицински експерти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) в петък одобри използването на ваксината срещу COVID-19 на "АстраЗенека" и Оксфордския университет за хора над 18 години, но заяви, че засега няма достатъчно данни за действието на този препарат при хора над 55-годишна възраст.

"Ако говорим за решението на медицинския съвет, очакваме го през идните дни или може би часове, но е ясно, че възрастните хора няма да бъдат ваксинирани с този препарат", заяви на пресконференция Дворчик.

"Очакваме ясни препоръки от медицинския съвет и тогава . . . ще вземем решение", добави той.

Дворчик заяви, че учителите могат да бъдат първите ваксинирани.

В четвъртък комисията за ваксинация на Германия препоръча ваксината на "АстраЗенека" да бъде поставяна само на хора между 18 и 64 години, а медицински експерти в Австрия отправиха същата препоръка вчера.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Българите в Беларус ще могат да гласуват в посолство ни в Минск

Сънародниците ни в Беларус ще могат да гласуват в българското посолство в Минск, съобщиха от пресцентъра на МВнР. "Министерството на външните работи на Република Беларус ни уведоми с нота, че страната дава съгласие на територията на посолството на Република България да бъдат проведени избори за Народно събрание на 4 април […]