Вълчицата от парк „Кенана” в Хасково нападна жена

NetNews

Вече половин година вълк обикаля най-големия парк и вилните зони на Хасково. Животното дори беше заловено веднъж, но успя да избяга от зоопарка. И макар че в повечето случаи е дружелюбно, миналата седмица вече има сигнал, че е ухапан човек.

„В началото на годината тя идваше да играе с нас. Напоследък обаче я няма. Поведението ѝ е напълно нормално според моите наблюдения. Тя е изключително добронамерена и не създава трудности. Почти винаги, когато съм наблюдават реакцията на хората, тя винаги е била отрицателна, породена от страх”, обясни Николай Терзиев, който отговаря за кучето Барс – едно от най-важните у нас.

Според него агресивното поведение е характерно за кучетата и смята, че вълчицата е провокирана.

„От януари досега имаме 3 сигнала за вълчицата. Първият беше подаден седмица, след като успяхме да я хванем и преди да избяга отново. Има и сигнал от АМ „Марица”. Хората започват да подават сигнали за вълк при всяко по-голямо и по-рунтаво животно. Опитваме се да заловим животното по най-хуманния начин, не се опитваме да я убием. Но до момента имам чувството, че преследваме призрак”, сподели управителят на общинското сдружение „Екопрогрес” Щерьо Янев пред Нова ТВ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кои шофьори карат през лятото със зимни гуми

Някои от четящите този текст сега вероятно ще си спомнят, че дори и у нас имаше идеи за забрана за използването на зимни гуми през лятото. Все още обаче такъв закон няма и от гледна точка на закона, през лятото можете да карате с каквито гуми искате, стига да имат […]