Вълчо Арабаджиев: Кризата с COVID 19 показа, че аналоговите решения са минало

NetNews

Както ФАКТИ вече писа, в хотел "Маринела" в София Движение "Заедно за промяна" представи и обсъди своята предизборна програма. Националната среща бе открита от председателя проф. Александър Томов, който заяви, че воденото от него движение е най-новата политическа формация, но се развива с бързи темпове в цялата страна.

"И в тази предизборна кампания проблемите, които се коментират, са ясни от години, а това означава, че са и нерешени. Повечето партии гледат назад в търсенето на решения, вместо да се обърнат към бъдещето“.

Това заяви водачът на листата на Движение „Заедно за промяна“ за Пловдив област и Пазарджик Вълчо Арабаджиев по време на срещата. Той сподели, че се радва да е част от екип, който създава политики, адекватни на времето. „Дигитализацията е една от възможностите, които ще дадат тласък на икономиката ни. Времето на аналоговите решения свърши и справка за това е кризата с COVID 19.“, категоричен бе Арабаджиев.

По думите му някои фирми са внедрили иновативни продукти, които улесняват клиентите, както и спомагат за подобряване на предлаганата услуга, но това съвсем не е достатъчно.

„Няма да постигнем ефект, ако бизнесът се модернизира, а пък вече поредна година се говори за електронно правителство и управление, които още не са реализирани. В голямата си част българският бизнес на практика е невидим, защото изостава в дигитализацията или тя напълно отсъства“, каза още кандидатът за народен представител.

Според него конкуренцията е все по-силна, защото западните държави отдавна са инвестирали в модерните технологии.

„Намираме се в абсурдната ситуация да сме държава, която има едни от най-добрите ай ти специалисти в света, която заема водещи позиции по скоростен интернет и в същото време не можем да приложим всичко това в икономиката. Ето такива теми ме мотивираха да участвам в това политическо състезание. Вярвам, че заедно можем да премахнем абсурдите в държавата ни“, каза в заключение Арабаджиев.

“Всички сме изправени пред предизвикателства, които изискват да впрегнем целия си потенциал като общество. Надявам се, че най-после в политиката място ще намерят хора с практически опит в различните сфери, защото освен здравната криза, пред нас е и икономическа такава”.

Това коментира кандидатът за депутат от Движение “Заедно за промяна” Маринела Арабаджиева на провелата се национална среща на формацията. По думите ѝ туризмът е ключов за развитието на България, а проблемите в него отлежават с години.

“В голямата си част административните изисквания не създават контрол, а просто пречат на развитието и те карат да се въртиш в омагьосан кръг, вместо да срещаш партньорство от страна на държавата. Следващият парламент и правителство трябва имат волята за такава промяна, която да е в полза и на хората, и на страната ни. Без работеща икономика, няма как да решим нито един от проблемите на България, в това число и доходите на хората”, каза още Арабаджиева.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

УЕФА забрани на Арда да се прибере в България веднага след мача с Апоел Беер Шева

Арда ще гостува на неутрален терен на Апоел Беер Шева в мач от втория кръг на Лигата на Конференциите. Реваншът между двата тима е на 29 юли и ще се проведе в Петах Тиква, информира „Мач Телеграф“. Първата среща е на 22 юли в Кърджали. Причината за преместването е, че […]