„Вълшебницата с акордеона“ Вероника Тодорова идва за концерт с „Дианополис“ на 8 май

NetNews

Идната неделя, 8 май, Камерен оркестър „Дианополис“ ще зарадва почитателите си с концерт в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол. Музикалното матине ще започне в 11:00 часа, а в програмата му са включени произведения на Астор Пиацолла, Джоакино Росини, Ренцо Руджиери, както и на български композитор, диригент и музикален педагог Асен Димитров.

Солист на концерта е световноизвестната акордеонистка Вероника Тодорова, наричана „вълшебницата с акордеона“ и „царицата на сцената“. След Световното първенство за акордеонисти в Норвегия през 2006 година, тя е призната за най-добрата на този инструмент на планетата. Тодорова изнася между 150 и 170 концерта годишно. Паралелно с това преподава на деца в Германия, изявява се и като диригент на два оркестъра.

Италианска фирма, световноизвестен производител на акордеони, избира талантливата българка за свое рекламно лице, затова класните инструменти, с които свири Вероника, са създадени специално за нея. Младата музикантка свири всичко – класика, джаз, поп, вариете, танго, българска народна музика, обича да импровизира.

Сега Вероника Тодорова отново е в България. Тя е организатор и мениджър на фестивал, създаден по нейна идея, преподава в училище в Дебнево, мотивира и свои колеги музиканти от Троян да предават знанията и уменията си на децата.

Билетите за концерта вече са в продажба на касата в Културно-информационен център „Безистен“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Теодора Георгиева разкри кога ще е готов интерконекторът с Гърция

92% е готово строителството на българо-гръцката връзка от Комотини до Стара Загора. Става въпрос за 182 км, от които 31 км на гръцка територия и 151 км на българска територия. Изпълнителят е поел ангажимент интерконекторът физически да е готов до края на юни, от юли започват тестове с газ. Компанията […]