Външните министри на страните от Г-7 се събират днес в Германия

NetNews

Външните министри на страните от Г-7 се събират днес в Германия за тридневна среща, на която ще обсъдят войната в Украйна, енергийната сигурност, доставките на храни, отношенията с Китай и промените в климата, предаде АП.

Като гости са поканени първите дипломати на Украйна и съседната ѝ Молдова, която се опасява, че може да стане следващата мишена на руско нападение. Домакин на форума на министерско ниво е германката Аналена Бербок, която наскоро се завърна от посещение в Киев. Великобритания, Италия, Канада, Франция и Япония ще бъдат представени от външните си министри, а САЩ – от помощник-държавния секретар Виктория Нюланд, тъй като държавният секретар Антъни Блинкън се възстановява от Ковид-19, предаде БТА.

Все пак Блинкън ще бъде в Берлин за заседанието на външните министри от НАТО в края на седмицата. На това заседание ще бъдат изслушани първите дипломати на Швеция и Финландия, чиито страни вероятно ще подадат заявки за членство в НАТО.

Министерската среща на Г-7 в курортния център Вайсенхаус на Балтийско море, ще се състои при изключителни мерки за сигурност. За охраната на проявата са ангажирани около 3500 полицаи.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Роберто Баджо: Вече не гледам футбол, намерих друго забавление- цепя дърва и работя с трактор

Легендарният италиански халф от 90-те години на миналия век Роберто Баджо се е отдал на земеделска работа и вече не се интересува от футбол. „Вече не гледам футбол. Хората го намират за странно, но какво от това? Тези, които живеят щастливо без футбол, неудачници ли са? Дори не гледам мачове, […]