Външно министерство даде актуална информация за пожарите в Гърция

NetNews

Към 17 август 2021 г. пожарите в Гърция продължават. По информация на българското посолство в Атина се разраства голям пожар в района на Вилия, северозападно от гръцката столица. През нощта е била предприета евакуация на застрашените селищата в района – Теа, Панорама, Палеохори, Палеокундура и Агиа Сотира, а огънят се движи в посока Порто Гермено, съобщиха от Министерство на външните работи.

Вчера е избухнал пожар в община Лавреотики, югоизточно от Атина, който е заплашил националния парк към нос Сунио и е приближил Кератея и Синтерина. В резултат на действията на пожарната огънят е бил ограничен, но поради силните ветрове продължава да има опасност от разпалване. Продължават опитите на противопожарните екипи за погасяване на активните огнища в северната част на Евбея, Древна Олимпия и Гортиния, Пелопонес. Огнищата се контролират, но продължава да е значителен рискът от повторно възпламеняване.

Няма данни за пострадали, но има материални щети. Опасността от нови пожари остава в сила за по-голямата част от страната. Поради бушуващия пожар в района на Вилия, трафикът по стария национален път Елевсина – Тива, от 33-ти км в посока Елевсина е спрян и се отбива през националната магистрала Атина – Ламия. Движението по останалите второкласни и третокласни пътища в района на Вилия е спряно или ограничено.

Актуална информация за промените в пътната обстановка в Гърция могат да бъда проследени на сайта на гръцката полиция. През изминалите 24 часа няма постъпили сигнали от пострадали български граждани. Посолството ни в Атина продължава да следи развитието на ситуацията, като е осигурено денонощно дежурство за оказване на съдействие на българските граждани на телефоните на мисията – +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

VW Golf GTI BBS ни връща в ерата на Golf Mk2

Втората генерация на Volkswagen Golf е може би най-култовият модел на марката от Волфсбург, а запазен екземпляр събира погледите дори и в днешни дни, макар на пазара в момента да е осмото поколение на хечбека. Несъмнено една от най-харесваните модификации е GTI изпълнението и поради тази причина от Volkswagen решиха […]