В авиобаза „Граф Игнатиево“ засега отказват коментар след инцидента с МиГ-29

NetNews

В авиобаза "Граф Игнатиево" засега отказват коментар след инцидента с МиГ-29, съобщи БНТ.

В "Граф Игнатиево" са разположени изтребителите на ВВС МиГ-29. През нощта една от машините се разби в Черно море.

Пилотът е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч. в Черно море.

От базата бяха лаконични, като казаха, че всички коментари ще бъдат от Министерството на отбраната и в района на Шабла, където е станал инцидентът.

Часове след инцидента цялото ръководство на базата заедно с голяма група инженерно-технически състав са тръгнали към мястото на инцидента, където ще участват в разследването.

Падналият във водите на Черно море МиГ-29 и загиналият пилот са от авиобазата в Граф Игнатиево, научи ексклузивно Plovdiv24.bg. От пресцентъра на министерството на отбраната все още не са дали нови подробности относно инцидента.

"Няма констатиран опит от страна на пилота да установи радиовръзка около момента на инцидента. Тече разследване в момента, събират се факти", каза преди малко служебният министър на отбраната.

"Самолетът има черна кутия. Когато намерим машината, ще може да съобщим евентуалните причини, за да се стигне до инцидента", завърши Георги Панайотов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Футболна съпруга подпали социалните мрежи

Футболната съпруга Анджела Шимац подпали социалните мрежи, след като провокира със серия от горещи фотоси на дупето си. Вижте тази публикация в Instagram. Публикация, споделена от Angie (@angieliciious) Любимата на косовския национал Лирим Кастрати споделя, че формите ѝ се дължат на „много усилена работа във фитнеса”. Вижте тази публикация в […]