В Благоевград избират кмет на втори тур

NetNews

Втори тур на частичните местни избори ще се проведе в община Благоевград и още 2 населени места. Частичният вот е насрочен с укази на президента Румен Радев. Изборният ден започва в 7.00 ч. и продължава до 20.00 ч.

На балотаж в Благоевград ще премерят сили кандидатът за кмет на Има такъв народ" Илко Стоянов и досегашният кмет инж. Румен Томов, който се явява кат онезависим кандидат. На първи тур Илко Стоянов получи 6 398 гласа, а за инж. Румен Томов за гласуваха 5 189 души. В Община Благоевград са разкрити 140 секции, като в 120 от тях вотът ще се произвежда с машини. Останалите секции, в които гласуват по-малко от 300 избиратели, вотът ще се проведе с хартиена бюлетина.

В област Пазарджик ще се проведе балотаж в кметство Памидово, Община Лесичово. Иван Божков от Коалиция "БСП за България" и Мариана Йорданова от ГЕРБ ще премерят сили на втори тур на изборите за кмет на кметство. Частичните местни избори за кмет на населеното място се провеждат в една избирателна секция. Там право на глас имат 312 гласоподаватели.

В област Плевен ще се проведе балотаж в село Ясен, Община Плевен. Там на балотаж ще се явят Йото Добрев от ВМРО – БНД и Мариана Иванова, издигната от Инициативен комитет. В кметството са разкрити три секционни избирателни комисии.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Хитрости за по-уютна баня (СНИМКИ)

При покупката или наемането на жилище сред основните фактори е големината и състоянието на банята. Това е помещението за усамотяване и релакс и е напълно логично собственикът или наемателят да искат то да е в повече от добро състояние. Какво обаче може да се направи, за да се превърне банята […]