В Бразилия разкриха прикриване на смъртни случаи на пациенти, лекувани с недоказани лекарства

NetNews

Един от най-големите доставчици на здравни услуги Prevent Senior в Бразилия е обвинен в прикриване на смъртни случаи от коронавирус, принуждаване на лекарите да предписват неефективни лечения и изпитване на недоказани лекарства върху възрастни пациенти като част от идеологически мотивирани усилия да се помогне на бразилското правителство да устои на призиви за въвеждане на локдаун заради Covid-19, пише „Гардиън“, предаде агенция „Фокус“.

Prevent Senior, организация за здравни услуги с верига от болници и повече от половин милион членове, е в прицела на разследването на Конгреса за кризата с коронавируса в Бразилия и силно противоречивите действия на президента на страната Жаир Болсонаро.

Миналия месец група лекари предадоха на следователите досие от 10 000 страници, съдържащо поредица от тежки обвинения срещу здравната компания от Сао Пауло, която обслужва възрастни хора.

Досието съдържаше твърдения, че възрастните пациенти са били използвани като „човешки морски свинчета“ за тестване на недоказани „лекарства“ за Covid-19, без да дадат съгласието си.

Във вторник адвокатът, представляващ тези сигнали, Бруна Морато, се яви пред разследването в Конгреса на Бразилия и представи допълнителни обвинения.

Те включват следните твърдения:

Лекарите от въпросната компания са били принудени да дават на пациентите коктейл от неефективни лекарства, включително антималарийния хидроксихлорохин и антипаразитния ивермектин, в така наречения „Сovid комплект“.

Решението за популяризиране на хидроксихлорохин като предполагаемо ефективно лечение на Covid-19 беше частично рекламирано, за да помогне на правителството да убеди хората и лекарите, че няма нужда да се стои вкъщи по време на пандемията. „Икономиката не можеше да спре, затова те (правителството) трябваше да намерят начин да дадат надежда на хората, които излизат от домовете си. Тази надежда имаше име: хидроксихлорохин “, твърди Морато.

Използването на такива недоказани лекарства също е било част от „стратегия за намаляване на разходите“ от страна на Prevent Senior. „Много по-евтино за доставчик на здравни услуги е да предостави някои лекарства на пациентите, вместо да ги приеме в болници“, твърди Морато.

Смъртните случаи от коронавирус са били скрити, за да не се компрометират резултатите от експериментите на Prevent Senior, за които се твърди, че са предназначени да покажат, че лекарствата от т.нар. „Covid комплект“ са ефективни срещу болестта. „Това е измама“, заяви вицепрезидентът на разследването Рандолф Родригес.

Предполага се, че старшите лекари са получили инструкции за намаляване на снабдяването с кислород на тежко болни пациенти с Covid-19, които са били в интензивно отделение повече от 10 или 14 дни. „Оправданието, което чух повтаряно многократно, беше:„ Смъртта освобождава леглата “, каза Морато.

В изявление Prevent Senior заяви, че отхвърля „неверните обвинения“ и винаги е действало в рамките на законовите и етични норми. Компанията отрече някога да е крила или да не е съобщавала за смъртни случаи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето коя страна ваксинира норки срещу Covid-19

Финландските животновъди ще бъдат първите в ЕС, които ще ваксинират норки срещу коронавирус. Това беше съобщено в изявление, публикувано от Финландската асоциация на животновъдите, цитирана от БГНЕС. "Финландската кожена индустрия ще стане първият оператор в ЕС, който ще ваксинира животни срещу коронавирус“, каза ръководителят на FIFUR Мария Тиура. От организацията […]