В България, страната на Golf-овете, 80 % от колите са на възраст над 10 години

NetNews

Това показва справка, касаеща регистрациите на автомобили в България за последната година. От данните, предоставяни от КАТ, става ясно, че за 11-те месеца на 2020 година у нас са регистрирани почти 226 000 автомобила.

Както може би се досещате, огромната част от тези коли са употребявани. Новите са само 24 000, а тези „втора ръка“- над 200 000. За съжаление, автопаркът у нас продължава да е доста стар.

Макар да се вижда леко повишение в регистрациите на по-нови коли, то 80% от регистрираните автомобили са на възраст десет и повече години. По отношение на това, какви употребявани автомобили предпочитат най-много българите – едва ли ще изненадаме някого.

Най-много регистрации през годината има за вездесъщия Volkswagen Golf, като след него десетката се доплъва основно от германски премиум коли. Ето и топ десет на най-често регистрираните модели през годината.

В България, страната на Golf-овете, 80 % от колите са на възраст над 10 години

10. Volkswagen Touran


9. Audi A3


8. BMW 5er


7. Opel Astra


6. Mercedes0Benz E-Klasse


5. BMW 3er


4. Audi A4


3. Mercedes-Benz C-Klasse


2. Volkswagen Passat


1. Volkswagen Golf

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 30 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ще спре ли Европа да бъде енергийно зависима от Русия?

Сякаш пандемията и нарастващата инфлация не бяха достатъчни, европейците са изправени пред друг източник на зимно недоволство: енергийна криза. Скъсяването на доставките накара цената на електроенергията да достигне рекордни нива, точно навреме за най-студения сезон. Освен това рискува да изостри тревожната ситуация в Украйна. Тъй като Русия натрупва сили на […]