В Германия искат по-тежките автомобили да плащат повече за паркинг

NetNews

Кметът на град Тюбинген в Германия предвижда увеличение на таксите за паркинг в града, според това колко тежи автомобила. Така например по-тежките SUV-та ще трябва да заплащат повече за паркинг от компактен хечбек например, въпреки, че паркират на едно и също място.

Увеличението е шест пъти повече спрямо сегашните такси за паркинг и вместо 30 евро, колкото е плащал собственик на BMW X7, Mercedes GLS, Bentley Bentayga и други подобни, сега ще трябва да заплати 180 евро.

Това се отнася за всички автомобили над 1800 килограма, което в днешни дни може да засегне не само големите SUV-та, но и електрическите автомобили, които също не могат да се похвалят с ниско тегло. Според Frankfurter Allgemeine Zeitung, кметът е искал дори по-висока такса с оглед на това, че поддръжката на паркоместата струва много повече от определените 50 евроцента на ден. Все пак решението още не е прието и ще трябва да премине по надлежния ред до края на месеца.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От 1 октомври започва приемът в подкрепа на розопроизводителите по разработената за отрасъла COVID схема

На първи октомври започва приемът по схемата „Помощ в подкрепа осигуряването на ликвидност на земеделските стопани, производители на маслодайна роза за преодоляване на последствията от негативното икономическо въздействие от COVID-19“. Помощта е в размер до 100 лева на декар за направените разходи за производство на цвят от маслодайна роза до […]