В Германия, от дъното на езеро, извадиха… гърбав Запорожец (ВИДЕО)

NetNews

На дъното на езерото Хаберманзее в покрайнините на Берлин бе открита неочаквана находка. Дълги години под водата кротко си е стояла една гърбава ЗАЗ-ка. Става дума за модела ЗАЗ-965.

Запорожецът е открит случайно от водолази, които почиствали дъното на езерото. Колата е била на дълбочина 25 м. и буквално е обрасла цялата с водорасли и миди. Очевидно ЗАЗ-ката е бил удавена по времето на ГДР и е лежала на дъното на езерото няколко десетилетия.

Водолази от берлинската пожарна бяха извикани да изтеглят гърбавия Запорожец. Отнема известно време, за да бъде извадена колата, тъй като температурата на водата е само +3 градуса, а поради тинята и калта, видимостта на дъното на езерото е не повече от 20 см.

В крайна сметка обаче колата е изтеглена до брега. Компетентните органи са установили, че потъналата кола ЗАЗ-965 е била продадена навремето в ГДР, но все още не е ясно как е стигнала до дъното на езерото.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Боцни ме тук, и тук, и тук...

Спомням си тези дни събитията от преди 20 години, когато шефовете на дирекция ”Новини и актуални предавания” и на направление ”Новини” в БНТ си отидоха заради излъчен репортаж от Чечения. Тогава, в най-гледаното време – 20.15 часа, БНТ показа жестока екзекуция на руски войник. Главната отговорност за възмутилия зрителите репортаж, […]