В Германия се продава съветски ГАЗ-69 с дизелов двигател и без документи

NetNews

В малкия германски град Амберг беше пусната в продажба необичайна модификация на съветския всъдеход ГАЗ-69. Колата е оборудвана с 1.8-литров дизелов двигател Perkins. Мощността на агрегата е 44 конски сили.

Двигателят работи съвместно с ръчна скоростна кутия и система за задвижване на всички колела. Ще припомним, че стандартният ГАЗ-69, произведен в СССР, е оборудван с 2.1-литров бензинов двигател с мощност 55 конски сили.

Откритият дизелов ГАЗ-69 е произведен през 1973 година. Километражът му показва 29 196 километра. Според продавача по тялото има петна от ръжда, но колата е с фабричната си боя. Той подчертва още, че всъдеходът е технически изправен и е в движение. Снимките обаче показват доста по-лошо състояние.

Продавачът обаче няма документи за колата. За съветския ГАЗ-69 настоящият собственик иска да получи сумата от 2 990 евро. Настоящият собственик на всъдехода не уточнява и кога и от кого е преоборудвана колата.

В СССР такъв пътнически автомобил с висока проходимост никога не се е продавал на частни клиенти. Всъдеходът е предназначен за военни и големи селски организации. Как този автомобил е попаднал в Германия, също не е известно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нидерландия и Шотландия завършиха наравно в контрола

Нидерландия и Шотландия завършиха наравно 2:2 в контролна среща, която е част от подготовката на двата тима за Европейското първенство. Шотландците започнаха по-добре двубоя и поведоха в 11-ата минута, когато Стюарт Армстронг намери Джак Хендри в наказателното поле и халфът с хубав удар вкара за 0:1. Само шест минути след […]