В Италия са поставени 90 000 трети дози

NetNews

В Италия до момента са поставени 90 000 трети дози от ваксините срещу коронавируса, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на официалната информация на здравните служби в страната.

В Италия са извършени 85 035 806 ваксинации. 42 657 321 души са завършили необходимия за имунизация цикъл на ваксинация, което е равно на 78,98% от италианското население над 12 години. Общо 90 784 са получили и трета доза от ваксините.

Общо 43 859 489 ваксинации са направени на жени, докато ваксинираните мъже са 41 176 317. Италия е една от страните в света, които се справят най-добре с ваксинационната кампания и вече са имунизирали огромна част от своето население. Италианското правителство забрани на хората в активна възраст да ходят на работа, ако не са ваксинирани. Ваксините срещу COVID-19 са безопасни и предпазват от тежко протичане на болестта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сигнал за изборни нарушения и контролиран вот в село Камен

В Стражица полицията и Общинската избирателна комисия проверяват сигнал за изборни нарушения и контролиран вот в село Камен, съобщи БНР. Блогърът Симон Милков е подателят на сигнала за нарушението в 13-а секция в село Камен: „Кандидат за кмет присъстваше в изборните помещения. Бяха му диктувани числа и резултати на конкретна […]