В ЛНР след обстрел се запали асансьор за 30 хиляди тона зърно

NetNews

В град Рубежне в Луганската народна република (ЛНР) след обстрел от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се запали елеватор за 30 000 тона зърно. Това съобщава РИА Новости.

Асансьорният комплекс е на Golden Agro LLC, открит е през 2020 г. В момента са го поразили снаряди, отбелязва се, че са изстреляни от Лисичанск, който е под контрола на украинските военни.

Местните жители съобщават, че последните попадения са се случили „онзи ден“, голямо количество селскостопанска продукция е излязла от складовите помещения. Над нея се издигал черен дим, тя е частично почерняла, пише Лента.ру.

Населението на Рубежне се втурнало да взима зърното за себе си, тъй като в града има само няколко магазина, много хора нямат пари, бедността е очевидна, тъй като украинските карти не са валидни в селото.

Местна жителка дошла до асансьора със зърно с колело и с торби изнасяла зърното, си призна тя пред агенцията. Жената каза, че може да храни пилета със зърно или да пече хляб от него, но няма да го остави да се пропилее на вятъра или да изгори.

Някои от съседите ѝ идват в складовете с коли с ремаркета и ги пълнят, съобщава Лента.ру.

По-рано властите на Луганската народна република съобщиха, че въоръжените сили на Украйна са обстреляли Зимогорие за първи път от осем години (от 2014 г.), украинските войски са ударили града с ракета „Точка-У“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

КНСБ протестира пред парламента

КНСБ протестира днес пред парламента. В знак на протест синдикалната организация разполага и шатра до служебния вход на Народното събрание, съобщи БНТ. КНСБ настоява да бъде увеличена минималната работна заплата на 760 лв., както и по-високи възнаграждения за работещите в бюджетната сфера. Любослав Костов от синдиката заяви в „Денят започва“, […]