В Норвегия вече зареждат електромобили за 15 минути

NetNews

Норвегия е страната, която в момента води в класацията по електромобили и не е изненада, че именно там бе инсталирана най-бързата зарядна станция в света. Експертите от ABB обявиха, че са поставили зарядно устройство от модела Terra 360 в град Берген.

Зарядната станция бе представена през септември миналата година, а една от най-впечатляващите ѝ характеристики е максималната мощност, която достига до 360кВ. Това е с 10кВ повече от тези на досегашния лидер Ionity, който предлага зарядни станции с до 350кВ.

Разбира се, мощността от 360кВ не е приложима за всички автомобили, а само за тези, които поддържат такива нива на зареждане. Такива например са Porsche Taycan или Audi GT e-tron например. Чрез зарядната станция, те могат да получат пълен заряд на батерията за около 15 минути или 100км пробег в рамките на 3 минути.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Петър Чобанов: Това е най-слабото правителство от 1989 година насам

Това наистина е най-слабото правителство от 1989 година насам. Хората са на същото мнение, а това означава, че тези управляващи трябва да си ходят. Коалицията говори само в бъдеще време, не се взимат никакви мерки за справяне с кризата и инфлацията. Те не се слушаха в никого и изтърваха ситуацията. […]