В Норвегия конфискуваха голямо количество оръжия

NetNews

Трима мъже са били арестувани и големи количества оръжия са били конфискувани в Норвегия, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА.

Според радио НРК, позоваващо се на полицията и тайните служби, случаят вероятно е свързан с десен екстремизъм. Вестниците "Ромерикес блад" и "Авиза Нордланд" съобщиха първи за полицейската операция, която била продължителна, предаде Dariknews.bg.

Арестите били извършени на различни места в страната. В жилището на мъж в град Бодо били открити шест картечници, десет пушки, пет пистолета и хиляди бойни патрони. Смята се, че оръжията са стари, вкл. някои от времето на Втората световна война. Другите двама са арестувани в градовете Лилестрьом и Хамар; у тях също били намерени оръжия.

Засега не е ясно за какво са били предназначени оръжията. Полицията подозира, че става дума за група за нелегална търговия с оръжия. Норвежките медии не правят пряка връзка между този случай и 10-ата годишнина от атентатите на крайнодесния екстремист Андерш Беринг Брайвик, избил 77 човека.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС: Ще бъдем опозиция на следващото управление

„Ние ще бъдем опозиция на следващото управление и защото няма как да подкрепим една неолиберална програма, чиито акценти са поставени върху приватизацията на единствената държавна банка, концесионирането на магистралите и радикалното съкращаване на бюджетните разходи. На онези от вас, които се самозаблуждават, че това е дясна политика, ще кажа, че […]