В Норвегия пикът на Омикрон предстои, но с по-малко тежкоболни

NetNews
В Норвегия пикът на Омикрон предстои, но с по-малко тежкоболни

Снимка: архив, БГНЕС

Норвегия облекчава някои от въведените преди малко повече от месец по-строги мерки за борба с разпространението на коронавируса, включително забрана да се сервира алкохол, предаде ДПА.

От днес най-вече в спорта и културата ще бъдат позволени повече неща, каза на пресконференция в Осло министър-председателят Юнас Гар Стьоре. Спортните занимания на открито за деца и младежи ще могат отново да се провеждат нормално, а на закрито се препоръчва това да става на групи от максимум по 20 души. Отново могат да се практикуват и контактни спортове.

Още по темата

13 яну 2022 23:00

140

При възрастните има ограничение от 20 души и се препоръчва на закрито да се спазва дистанция.

Отменя се и въведената преди Коледа за забрана да се сервира алкохол: ресторантите и баровете отново ще могат да сервират питиета, само че това трябва да става само на маса и до 23:00 ч.

В масови прояви на закрито с фиксирани седящи места вече ще могат да участват до 200 души, а без определени седящи места – до 30 на закрито и 200 на открито.

„Намираме се в нова фаза на пандемията“, каза Стьоре. Ваксинираните са много повече в сравнение с декември, заяви той и отбеляза, че са закупени и голям брой бързи тестове. Затова по думите му някои от въведените преди четири седмици мерки могат да бъдат смекчени.

В Норвегия вариантът Омикрон е преобладаващ. Броят на новозаразените расте и пикът на вълната предстои, но тежко болните са значително по-малко, каза Стьоре.

Въпреки всичко някои ограничения ще трябва да останат в сила, за да може положението да бъде държано под контрол. /БТА/
 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как малките земеделски стопанства да получат стартова помощ - разясняват от ОИЦ Ямбол

На 20.01.2022 г. (четвъртък) от 11:00 часа, Областен информационен център - Ямбол ще проведе онлайн информационна среща на тема „Представяне на подмерки 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014-2020г.”
колаж снимки на ОИЦ Ямбол