В Сардиния почти без забрани заради рекордно малко с COVID-19

NetNews

От 1 март остров Сардиния става единствената “бяла” зона в Италия заради ниския процент заразяемост. На Апенините в “бяла” зона може да се превърне област, която регистрира в продължение на 3 седмици под 50 случая на коронавирус на всеки 100 000 жители.

В Сардиния те слязоха на 29 на 100 000. Освен това на острова индексът Rt, който показва с каква скорост се репродуцира вирусът, слезе на 0,68. Средното ниво за Италия в момента е 0,99. В Сардиния е много нисък и натискът върху болниците, тъй като само 11% от леглата в интензивната терапия са заети, за разлика от средното равнище в Италия от 24%. Все още е ниско нивото на използваните ваксини на острова – едва 59% от доставените са инжектирани.

От 1 март в Сардиния единствените рестриктивни мерки, свързани с епидемията, остават носенето на маска, задължителното дезинфекциране на заведенията и спазването на социална дистанция. В същото време ще бъдат възобновени всички видове икономическа дейност.

Ще бъдат отворени и вечер, а не само на обед ресторантите и баровете, а също и кината, театрите, фитнесите и басейните. В Сардиния в момента има само три малки огнища, които са затворени като червени зони – островчето Мадалена, Сан Теодоро и Боно.

И трите са до град Сасари. В областния център Каляри на 6 и 7 март предстои масов скрининг за вируса на населението, който ще обхване около 80 000 души.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Малдини възхитен от нов в Милан - висока цена може да спре ръководството да го закупи обаче

Спортният директор на Милан Паоло Малдини заяви в интервю пред “Sky Sport Italy”, че е възхитен от новия централен защитник на тима Фикайо Томори, който дойде под наем от Челси през зимния трансферен прозорец. Легендата на “росонерите” също обяви дали ръководството на клуба обмисля евентуална негова перманентна покупка през лятото. […]