В София беше открито първото училище за деца на украински бежанци

NetNews

В София беше направено освещаване на първото училище у нас, специално създадено за деца на украински бежанци, предава репортер на Sofia24.bg. Инициативата е на две образователни институции: Британското училище в София и ЧСУ „Константин-Кирил Философ“.

Основната цел на начинанието е да подпомогне украинските деца да се адаптират по-лесно към условията в България и да се абстрахират от войната, като посещават редовни учебни занятия до края на настоящата учебна година.

Училището функционира от 4 Април 2022 г. целодневно и напълно безплатно. Украинчетата са на възразст от 6 до 18 години. Целта е децата да получат пълноценно образование, включващо всички необходими предмети, в това число да имат часове по родния си украински език.

На събитиео присъстваха Негово Превъзходителство Виталий Москаленко – извънреден и пълномощен посланик на Украйна в България и Негово Превъзходителство д-р Роб Диксън – посланик на Великобритания в България.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борисов: Честита ви промяна! При Бойко Борисов хлябът беше 1 лев, сега е 2.50 лв. ВИДЕО

Трябва да съсипят всичко, за да може и последният, който е повярвал в промяната/измяната да разбере какво са направили – с какви компромати, с какви лъжи, какъв мащабен план да свалят нашето правителство. Докато и последният човек в тази държава не го разбере, е рано за избори. Това коментира лидерът […]