В Чили вече поставят четвърта доза ваксина срещу COVID-19

NetNews
В Чили вече поставят четвърта доза ваксина срещу COVID-19

Снимка: архив, БГНЕС

Чили – една от водещите страни в света по ваксинация срещу COVID-19, започна кампания за поставяне на четвърта доза на хората с компрометиран имунитет.

Още по темата

10 яну 2022 17:00

95

Страната прави това първа в региона, а причината за започването на кампанията е увеличението на случаите заради бързото разпространение на варианта Омикрон, предаде Ройтерс.

„Ваксината, тази четвърта доза или втора бустерна доза, ще бъде налична за всички. От днес започваме с хората с компрометиран имунитет и ще продължим с максимално бързи темпове“, каза чилийският президент Себастиан Пинера при посещение на една от болниците в столицата Сантяго.

Кампанията започва от хората над 12 години с отслабен имунитет, чиято бустерна доза е поставена преди септември. От февруари процесът ще бъде разширен и с всички хора над 55 години.

Чили отчита по над 4000 новозаразени на ден, показват правителствените данни, което представлява двойно увеличение през последната седмица и се вписва в световната тенденция на увеличение на инфекциите, въпреки надеждите, които говорят за това, че Омикрон, макар и по-заразен, може да е по-малко смъртоносен.
/БТА/

 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

По света: Наблюдава се скок на цените на храните

Световните цени на храните през 2021 г. средно са се увеличили с една четвърт /плюс 28,1%/. Това съобщава „Комерсант“, позовавайки сена данните от Организацията по прехраната и земеделието на ООН /ФАО/. Поскъпването е най-мащабното за последните години – нараснала е цената на всички основни групи земеделски продукти, а не само […]