В чуждо село и керемидите бият – всички съдии на битката между Фюри и Уайлдър ще са американци

NetNews

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър ще премерят сили съвсем скоро, а междувременно получихме отговори на почти всички въпроси около срещата. Този, който касае съдийство, едва ли обаче ще зарадва привържениците на британеца, защото и четиримата съдии на срещата ще бъдат от САЩ.

Днес официално бяха обявени имената в бригадата, която ще следи и точкува битката за шампионския пояс в тежка категория на WBC. Съдията на ринга ще бъде Ръсел Мора, а от трите страни ще застанат Тим Чийтъм, Дейв Морети и Стив Уестфелд.

Всичко това идва на фона на обвиненията от лагера на „Бронзовия бомбардировач“, че британецът е измамил при победата си във втория мач.

Обективно погледнато главният рефер – Мора, е изключително опитен, като през годините е имал възможност да ръководи някои от най-високопрофилните битки в бокса. Последната такава бе в бенефисния двубой на Мани Пакиао срещу Йордениз Угас през август, когато легендарният филипинец отстъпи по точки на кубинеца.

Тим Чийтъм пък точкуваше равенството между Джармел Чарло и Бриан Карлос Кастано през юли и за разлика от колегата му Нелсън Вазкез демонстрира далеч по-справедлива преценка.

Дейв Морети също доказва многократно в кариерата си, че разбира от бокс. Едно от скорошните доказателства за това бе успехът на Джош Тейлър срещу Хосе Карлос Рамирез, когато той и останалите двама съдии бяха единодушни, че двубоят е 114:112 в полза на англичанина за безспорната титла в лека категория.

Стив Уестфелд пък бе край ринга, когато Олександър Усик отне шампионските пояси на Антъни Джошуа в Лондон. Тогава той се увери, че няма да станем свидетели на обира на века и отсъди убедително в полза на украинеца, както повеляваше и справедливостта.

На пръв поглед американската бригада от съдии би трябвало да удари едно рамо на своя сънародник идния уикенд, но на практика би било несериозно да очакваме нещо по-различно от един честен двубой, в който по-добрият боксьор ще победи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нойзи: Да не изпускаме фокуса от парламентарните избори

Културологът и анализатор Ивайло Цветков – Нойзи коментира предстоящите президентски избори, чиято кампания започва след седмица. Той участва в предаването ”Пресечна точка” по ”Нова телевизия”, където водещият Михаил Дюзев констатира, че дебатът между основните претенденти вече е започнал, макар и с отделни участия в медиите. Според Дюзев, кандидатите използват интелигентен […]