В ямболската реанимация са заети 5 от общо 6 ковид легла

NetNews

В интензивното отделение на ямболската болница са заети 5 от общо 6 легла в Ковид реанимацията. Без усложнения, на болнично лечение в региона са 34, а свободните легла са 44. Междувременно в Ямбол към днешна дата има 6 карантинирани паралелки и една група в детска градина, а ПМГ „Ат. Радев” мина изцяло онлайн до началото на ваканцията.

От 22 март математическата гимназия в Ямбол премина в дистанционна форма на обучение за всичките си ученици. Причината – много заболели учители, заради което децата карат по 3-4 часа вместо пълните 7 дневно. Мярката за преминаване към онлайн обучение до началото на ваканцията е съгласувана с РЗИ – Ямбол.

Днес изтича карантината на два класа в ОУ „П.Р. Славейков” и един в ОУ „Н. Петрини”. Карантинирани паралелки има също – една в гимназията по икономика и две в ПГ „В. Левски”. В повечето случаи става дума за заболели деца. Под карантина е и една група в ДГ „Слънце”.

Като цяло, в област Ямбол в последните дни се отчита леко завишение на новите случаи на Ковид-19. За последното денонощие те са 44, в сряда са били 55.

В интензивното отделение на ямболската болница са заети 5 от общо 6 легла в Ковид реанимацията. Всички пациенти са възрастни хора с придружаващи заболявания. Без усложнения, на болнично лечение в региона са 34 души. Свободните легла са 44.

И в нашия регион се наблюдава разпространение на грип и други остри респираторни заболявания, но към момента то е далеч от т.нар. епидемични стойности, поясни за NetNews д-р Радостина Калчева – директор на Регионалната здравна инспекция. Регистрираните случаи са 127 на 10 000 души за седмица, а за епидемия в регион Ямбол може да се говори вече при стойности от 321 случая на 10 хиляди население.

Ваксинацията е почти замряла. Вчера за цялата област са поставени само 6 ваксини, които са били втора или бустерна доза, допълниха от РЗИ.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Изпращаме топъл март, захлаждане в първите дни на април

От днес температурите тръгват нагоре и времето в цялата страна се затопля. „В крайните южни райони и североизточните части на страната – Русе, Силистра, през почивните дни температурите ще достигнат 20-21 градуса. Предстои динамично време. Събота и неделя вятърът в планините ще бъде малко по-силен. Температурите ще се движат в […]