Габриела Пападакис и Гийом Сизерон с олимпийско злато при танцовите двойки

NetNews

Габриела Пападакис и Гийом Сизерон с олимпийско злато при танцовите двойки

Снимка: БГНЕС

Фигуристите Габриела Пападакис и Гийом Сизерон спечелиха златото при танцовите двойки на Олимпийските игри в Пекин.

Четирикратните световни и петкратни европейски шампиони Пападакис и Сизерон триумфираха с 226.98 точки, с което те подобриха собствения си световен рекорд от 226.61 точки от състезание от веригата Гран при в Япония през 2019 година.

Те водеха след ритмичния танц също с нов световен рекорд от 90.83 точки, а във волната си програма днес французите отново показаха изключително пързаляне и също бяха най-добри със 136.15 точки.

Така Пападакис и Сизерон се качиха за първи път на олимпийския връх, след като на Игрите в Пьончан преди четири години останаха със сребро.

Световните шампиони Виктория Синицина и Никита Кацалапов (Русия) останаха на второ място с 220.51 точки (88.85 и 131.66). Световните вицешампиони Медисън Хабел и Закари Донахю (САЩ) заслужиха бронза с 218.02 точки (87.13 и 130.89).

Всички новини около олимпийските игри в Пекин четете в Gol.bg

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БОЕЦ: Пътят на Гешев към поста главен прокурор започва с едно престъпление и предателство

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото. Публикация на гражданско сдружение „БОЕЦ“: „Главният прокурор Иван Гешев има ключова роля и връзка с фалита на КТБ. Гешев е назначен от Пеевски за прокурор по делото “КТБ”, за да прикрие следите му в банката, както и собствените […]