Габриел Вълков пред ФАКТИ: На България ѝ е необходима подготвена партия като БСП

NetNews

-Какви събития сте предвидили в рамките на кампанията?

-Акцентираме на спорта и здравето на младите хора. На терен планираме да излъчваме мачове от Еропейското първенство по футбол, защото докато цяла Европа играе футбол, ние се подготвяме за следващото управление на България и политическата стабилност на държавата. Именно заради това каним всички млади хора на мач. Докато той тече, можем да си поговорим и малко за политика, защото вярваме, че младите хора трябва да сме тези, които взимаме решенията за нашето бъдеще в България. Също така на 20 юни планираме маратон и спортен ден в Южния парк – София, където да запознаем гражданите с нашите кандидати за народни представители. Играейки интересни игри с кандидат-депутатите, хората ще имат възможност да си поговорят с тях и да ги запознаят с проблемите, които срещат в държавата, за да могат те да се борят за тяхното решаване в следващия парламент.

-Кои са приортетите на младежката организация в момента?

-Социални политики насочени към младите са ни приоритет. Само по този начин, ще успеем да задържим младежите у нас. Ще се борим за обръщане на негативната тенденция за намаляване на населението на България и демографската криза. Това ще стане, чрез конкретни мерки, които младите социалисти ще отстояваме през следващите 4 години.

-Вие имате собствена програма за развитие в рамките на партията, кои са акцентите в нея?

-В нашата програма сме заложили на 4 основни приоритета:

Работни места и социална справедливост – това ще осигури на младите хора сигурност и стабилност, за да останат в България, а не да търсят реализация в чужбина.

Образование и култура – за да може България да изгражда културно подготвени и образовани млади хора, които да градят в същия дух и идните поколения.

Технологии и иновации – по този начин ще създадем реализация на младежите на високо технологично и конкурентноспособно ниво спрямо Европа и света.

Спорт и околна среда – за да живеем в едно по-здравословно, физически активно и щастливо общество в България

-Каква е оценката ви за действията на службния кабинет?

-Според мен, служебният кабинет върши отлична работа. По статистики се вижда, че това е едно от най-харесваните правителствата на България през последните 30 години. Справят се повече от добре с борбата срещу корупцията у нас, която е пропила държавния апарат през последните 10 години, откакто Бойко Борисов е начело на страната ни.

-Възможно ли е да се повтори следизборния сценарий от април?

-Силно се надявам да не се повтори същият сценарий, защото той е вреден за България. Вярвам, че този път българите ще направят по-добър избор. На България ѝ е необходима стабилна и кадрово подготвена партия като БСП, която да се нагърби с тежката отговорност да премахне досегашният модел на управление на държавата. Само около нас може да се изгради едно силно правителство, което да проведе тази битка, за да не се върнат обратно диктатурата, репресиите и корупцията в България.

С Габриел Вълков разговаря Сребрина Гаджева

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От началото на пандемията се наблюдава ръст на конфликтите

Нивата на конфликтност в световен мащаб бележат ръст от началото на коронавирусната пандемия, сочи публикуван днес от Института за икономика и мир (Institute for Economics and Peace) годишен доклад – "Глобален индекс на мира", цитиран от ДПА. Докладът, който оценява ситуацията през 2020 г., сочи, че конфликтите по света бележат […]