ГДБОП разследва измамницата, подвела стотици с фалшивата си игра във фейсбук

NetNews

ГДБОП разследва измамницата, представяща се за служител на А1. Жената подвела стотици потребители на Фейсбук с фалшива игра от името на мобилния оператор.

Младата дама обяви за стартирала томбола с големи финансови награди, а схемата изглежда е проработила. Екипът на TrafficNews се свърза с телекомуникационната корпорация, откъдето мигновено започнаха разследване по случая.

Днес стана ясно, че служители на Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" вече разследват измамницата.

А1 обяви официалното си становище по случая.

Ето го и него:„ Това е опит за измама и потребителите не трябва да се поддават на подобни покани. А1 няма практика да организира подобни томболи и всички наши инициативи са обявени и достъпни на A1.bg и официалните ни профили в социалните мрежи.

Компанията вече предприе необходимите действия за преустановяването на този опит за измама и съдейства на компетентните органи за разкриване на извършителите. Въпреки това съветваме нашите клиенти да не се доверяват сляпо на предложения от името на А1, включително електронни писма, чатове във Viber и Facebook, когато те не идват от официален уебсайт, телефон или профил на компанията.

Измамниците често използват нашето лого и други елементи на корпоративната идентичност на А1, за да подведат потребителите. Поради тази причина те трябва винаги да проверят информацията и да не предприемат прибързани действия”, гласи изявлението на телекомуникационната корпорация.

„Към момента няма регистрирани случаи на наш клиент, който да е търсил „печалбата си” от наш физически магазин”, коментираха от отдел „Външни комуникации”.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Британци разработват 20-цилиндров двигател (ВИДЕО)

Базираната в английския град Суафам компания Villiers Engineering показа уникален 20-цилиндров двигател с X-образна архитектура. X20 се състои от два V-образни 10-цилиндрови мотора от суперколата Connaught Type-D с работен обем 2.0 литра всеки. Villiers Engineering е основана преди повече от век в Улвърхамптън и се специализира в разработката на двигатели, […]