Гебрев и дясната ръка на Божков се видяха в Южния парк

NetNews

Гебрев и Попов се отдават на сладка раздумка в столичния Южен парк в слънчевия майски ден. Компания на популярните бизнесмени правят двама техни познат

Приятелска среща си направиха тровеният с новичок оръжеен търговец Емилян Гебрев и Георги Попов, сочен за дясна ръка на хазартния бос с 18 обвинения Васил Божков, видяха папараците на в. "България Днес".

Гебрев и Попов са бивши колеги от времето, когато и двамата работят във външнотърговската държавна компания по времето на соца "Кинтекс". Тогава дружеството се контролира от репресивната тоталитарна Държавна сигурност, а основната му дейност е износ и внос на оръжие, боеприпаси, бойна и специална техника и др.

Според запознати оръжейният търговец и бившият главен акционер в ПФК "Левски" прекарват младите си години в "Кинтекс". По-късно всеки от тях поема по свой професионален път, но очевидно през годините двамата запазват приятелството си, личи от кадрите. Гебрев и Попов се отдават на сладка раздумка в столичния Южен парк в слънчевия майски ден. Компания на популярните бизнесмени правят двама техни познати.

За приятелската си среща, дружеското каре избира маса на шарена сянка под високо дърво в едно от заведенията в оживения градски парк. Компанията си поръча студена бира, с която се разхлажда, докато приятелски си бъбри. Никой от улегналите мъже не пуши цигари на масата, пепелникът е поставен встрани, за да не пречи.

Повече от час продължава сладката раздумка между четиримата господа. За срещата си в парка, верен на елегантния си стил, Емилиян Гебрев залага на светло сако, под което носи искрящо бяла риза. Аутфитът му е допълнен с класически сини дънки и удобни мокасини. Цялостната визия на оръжейния търговец е завършена с луксозни слънчеви очила. За разлика от Гебрев, Георги Попов залага за релакса на открито на бяла спортна блуза с черна яка, която е в тон с панталона и обувките му.

Соченият за дясна ръка на Васил Божков за първи път се появява на публично място след повече от година отсъствие от страната. Георги Попов бе задържан в Дубай през миналия февруари. Това стана по искане на българската спецпрокуратура във връзка с разследването за организирана престъпна група срещу Божков, в което е включен и Попов. Той бе екстрадиран у нас в края на миналата седмица. По време на делото за определяне на мярката му за неотклонение той заяви, че се прибира в България, за да изчисти името си.

Попов увери спецмагистратите, че искал да си дойде още през миналия март, но мерките срещу пандемията осуетили намеренията му. По време на заседанието така и не стана съвсем ясно дали Попов е екстрадиран, както съобщи държавното обвинение, или доброволно се е прибрал.

В крайна сметка, съдът го пусна на свобода в неделя срещу 40 хил. лв. Попов трябва да внесе парите през следващите десет дни. Едно денонощие по-късно Георги Попов се среща на раздумка в парка с Емилиян Гебрев и другите двама техни познати. Видимо доскорошният арестант изглежда леко изморен, но е в добро настроение, показват кадрите, направени в парка. През по-голяма част от времето Попов се усмихва, разговаря с приятелите си на масата.

В някои моменти задълбочено и внимателно слуша събеседниците си. По всичко личи, че четиримата мъже от компанията прекарват приятно следобедното време в парка. Те не се притесняват от многобройните клиенти на заведението, които ги разпознават и хвърлят любопитни погледи към масата под голямото дърво.

Съществуват достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение за взаимовръзка между отравянето на оръжейния магнат Емилиян Гебрев през 2015 г. в София, взривовете в чешки военни складове през 2014 г. и 4 "сходни" инцидента във военни заводи и складове в България между 2011 и 2020 г. Това обяви говорителката на главния прокурор Сийка Милева преди месец. Изявлението на българската прокуратура става около 10 дни, след като чешкият премиер Андрей Бабиш официално обвини руското военно разузнаване, известно като ГРУ, за взривяването на военни складове във Върбетице през октомври 2014 г. Впоследствие стана ясно, че там са били съхранявани материали, собственост на българската оръжейна компания ЕМКО на Емилиян Гебрев, който беше отровен заедно със сина си Христо и производствения директор на компанията Валентин Тахчиев през април 2015 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какви опасни изненади може да ви поднесе вариаторната трансмисия в летните жеги?

CVT трансмисиите се използват от автомобилните производители във все повече модели. А купувачите са щастливи да купуват автомобили с този тип „автоматик“, защото е по-евтин, но много от тях не знаят какво да правят, когато впоследствие се изправят пред специфични проблеми с „вариатора“. Разказваме ви какво може да се случи […]