Генерал плува 12 часа след авария с хеликоптер

NetNews

Държавният секретар на жандармерията Серж Желе, който катапултира от хеликоптер на военновъздушните сили край североизточния бряг на Мадагаскар, когато той се разбил, е плувал от мястото на катастрофата в океана до брега в продължение на 12 часа и така се е спасил, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

„Моето време за смърт още не е дошло“, цитира агенцията 57-годишния генерал, който бил изваден на брега от рибари. „Нямам наранявания, само лека хипотермия. Ще мога да се върна на работа в рамките на следващите 24 часа“, допълва той.

Хеликоптерът на мадагаскарските военновъздушни сили, в който са били Желе и още трима души, се разби следобед на 20 декември. Държавният секретар, отговарящ за националната жандармерия, се връщал от среща с премиера на Мадагаскар и министъра на отбраната. Обсъждали спасителната операция заради кораб със 130 пътници, който е потънал предишния ден край бреговете на острова.

Днес сутринта министерството на отбраната на Мадагаскар съобщи, че и четиримата души на борда на хеликоптера са изчезнали. Обаче след това се разбра, че двама са катапултирали и са се спасили, единият от които е именно Желе. При това Желе е плувал близо 12 часа от мястото, където се е разбил хеликоптерът, до брега. Според съобщенията генералът е използвал възглавницата на седалката на хеликоптера като спасителен пояс. Продължава издирването на останалите двама военни, които са били в хеликоптера.

Поставете оценка:

4.3

Оценка 4.3 от 6 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проблем! Газпром не доставя газ по Ямал - Европа към Германия втори пореден ден

Физическият поток на газ по газопровода Ямал – Европа към Германия е спрян за втори пореден ден заради отказа на руската държавна корпорация „Газпром“ да резервира капацитет за днес. Това става ясно от данните на германския газопреносен оператор Gascade, информира ТАСС. Транснационалният газопровод Ямал – Европа минава през територията на […]