Георги Вулджев: Потребителите да не се надяват, че диференцираните ставки ще намалят цените на стоките

NetNews

"Партиите в този парламент внесоха предложения за диференцирани ставки на ДДС- за книги, за лекарства, за плодове и зеленчуци и това е добре, защото в целия ЕС ние имаме най-малко диференциация“, посочи в „Преди всички“ Георги Вулджев от Експертния клуб по икономика и политика. „От друга страна настоящите предложения са наистина много хаотични, партиите просто гледат да се харесат на избирателите, без да са направят за тези предложения по-сериозни експерти оценки.

Освен това в настоящата ситуация не е съвсем ясно с тези предложения за намалено ДДС дали ще се постигнат по-ниски цени на тези продукти. Едва ли ще има осезаем ефект, заради условията на растящи цени изобщо, тоест то може би ще забави инфлацията донякъде, но това няма да е голям ефект и няма да е я елиминират.

Потребителите нека да на са наясно и да не се надяват прекалено много относно цените на тези стоки, които получат диференциация, ако изобщо получат.

Иначе по отношение на изсветляването на секторите, свалянето на ДДС ще помогне в тази посока и това е доказано, че работи“, заяви още Вулджев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Любима двойка от "Един за друг" ще стават родители

Младото семейство Момчил и Веселка, които бяха част от първи сезон на шоуто "Един за друг“, с 9-месечна връзка зад гърба си, ще стават родители. Малко след предаването двамата вдигнаха сватба. "Изненада! След много пътуване, апартамент превърнат в дом, куче, годеж и две звучни "да", дойде време и за едно […]