Георги Ганев: Рафинерията в Бургас може да се пренастрои и да работи с неруски петрол

NetNews

„И в миналото си рафинерията в Бургас е работила с неруски петрол. Няма технологична заплаха по тази линия. Рафинерията може да се пренастрои”. Това заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от „Демократична България” Георги Ганев.

Според него цените ще са по-високи. „Въпросът е с колко? Според мен към момента не може да има добре информиран отговор”, заяви Ганев. Относно очакванията на Мика Зайкова бензинът и дизелът да стигнат до 5-6 лева за литър, той каза: „Много уважавам г-жа Зайкова, но бих искал да видя разчетите, върху които е направена тази прогноза. По-скоро ми се струва, че няма да е толкова много увеличението. Разбира се това почива на някаква надежда, че конфликтът няма да продължи дълго време”, заяви Ганев.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Украинските бойци в "Азовстал": Надяваме се на чудо

През уикенда и последните цивилни бяха евакуирани от металургичния комплекс “Азовстал” в Мариупол, който е обсаден от руските сили. Бойци, които бранят последния бастион на украинските сили в пристанищния град, изпратиха зов за помощ. “Можем да се надяваме само на чудо“, написа командирът на 36-та украинска морска бригада Серхий Волина […]