Георги Марков: Бойко, дай им джипката да намерят премиер

NetNews

Бившият конституционен съдия Георги Марков направи нов цветущ коментар за изборната победа на ГЕРБ. Той "хвърли камък" в полето на опонентите на сегашната партия на власт, правейки намек, че не могат да стигнат до консенсус.

"Бойко, дай им джипката да търсят премиер, че станаха за смях", апелира Марков.

И анализира, че ГЕРБ е приземила БСП на срамните 15%. А Бойко е унижил бившия омбудсман Мая Манолова до "комичните 5%".

"Остави министъра си Христо Иванов и убийците на СДС от ДСБ под психологическите 10%. При толкова слаба политическа конкуренция е нормално „Шоуто на Слави“ да вземе сребърните медали. Ако живеехме в нормални държави, като Гърция и Унгария, според техните изборни закони, със своя резултат Бойко щеше да има абсолютно мнозинство", смята Марков.

И прогнозира:

"Бойко няма с кого да направи мнозинство, затова по Конституция мандатоносител ще бъде „Шоуто на Слави“. Бойко ще е ЛИДЕР НА ЕДИНСТВЕНАТА ОПОЗИЦИЯ, ПРИ ТОВА ПОБЕДИЛАТА ОПОЗИЦИЯ. Ще ни управляват победените, формирали новия отечествен фронт срещу ГЕРБ – Слави, Мая, Христо, Корнелия и ДПС. Победени ни управляваха вече при Беров и Орешарски, резултатът е на лице – паралелна държава, международна изолация, спрени еврофондове".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Четвърти главен архитект сменят в Ямбол за по-малко от година

За по-малко от година четвърти главен архитект на Ямбол се сменя в администрацията на кмета Валентин Ревански. Това стана ясно, след като от сигурни източници НетНюз научи, че ново лице поема градоустройствените проблеми на областния център. По неофициална информация на отговорната позиция от началото на месец април е назначен арх. Константин Михайлович Якубович, понастоящем главен архитект и на община Сунгурларе.