Георги Свиленски: БСП е единствената сила, която може да върне държавността

NetNews

Този път БСП няма да бъдат симпатичните втори на изборите, а този път ми се иска и ми се вярва, че БСП ще се представи така, както очакват българските граждани. Това заяви председателят на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски в сутрешния блок на БНТ.

Според него най-важното на изборите е високата избирателна активност. Високата избирателна активност ще бъде оръжието, с което ще бъде преборен купеният вот, корпоративният вот и вотът на тези, които плашат българските граждани, подчерта Свиленски и призова за активно гласуване.

Българите трябва да знаят, че гласуването е като обикновен ден като в ежедневието и ходенето до секцията за гласуване е като ходенето до магазина, обясни той. По думите му, когато се вземат предпазните мерки с маска и ръкавици, няма нищо опасно в гласуването.

БСП не вижда желание в ГЕРБ да се проведат честни и почтени избори. Ние предлагаме видеонаблюдение във всяка секция в изборния ден, изчистване на изборните списъци и дано управляващите приемат тези предложения, за да може да има един честен вот, който да отговаря на хората, които са отишли да гласуват, настоя Свиленски.

Той изтъкна, че при една от обиколките си в страната е разбрал, че депутат от ГЕРБ използва като феодално владение област Хасково, като дори сложил камери на клуба на БСП, за да наблюдава кой влиза и кой излиза. Този депутат бил известен в областта под псевдонима "Семката", като Свиленски запита ГЕРБ дали има такъв депутат в Хасковска област.

Той посочи, че ГЕРБ са унищожили държавността в България. БСП е единствената партия и сила, която може да върне държавността и да смени модела на управлението в България. БСП излизат с открити чела и очи пред българските граждани за изборите.

Свиленски увери, че ръководството на "червените" спазва устава и програмата на партията. Ако БСП спечели изборите, тогава вече започва истинската политика. Нормалното било председателят на партията да бъде кандидат за министър-председател.

Той настоя всички политици и политически сили да се борят за правителство и парламент, които да са в интерес на хората.

За това дали БСП ще подкрепи президента Румен Радев за втори мандат, Свиленски призова първо да минат парламентарните избори и тогава да се говори за президентските.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Един евтин Citroen, който тепърва ще поскъпва

За мнозина, Citroen Xsara е срам от миналото, който не заслужава да носи същата емблема, като DS, SM или C6. Това донякъде е вярно, защото самият модел не е толкова успешен и се характеризира с доста недостатъци, но има една модификация, която определено заслужава внимание. Става дума за Citroen Xsara […]