Георги Свиленски: Притесняват се Борисов да не се самоунижи, ако дойде в Народното събрание

NetNews

Заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски изрази мнение, че щом Борисов не иска да се яви в Народното събрание, за да представи Плана за възстановяване, явно се притеснява, че не може да го представи.

„Оправданията на Борисов вече българските граждани трябва да ги разберат – този човек иска да унижава, да използва депутати, министри и българските граждани, за да съществува по-дълго време във властта. Той трябва да реши дали да идва, но с решение на Народното събрание той е задължен да дойде. Сега гадаем дали той ще дойде, или няма“, коментира Свиленски в сутрешния блок на "Нова телевизия".

„Искаме Борисов да дойде в Народното събрание както е по Конституция и да представи Плана за възстановяване. Разбирам притесненията му, вероятно не може да го представи. През всичките години, когато сме го викали в Народното събрание, винаги ни е обяснявано, е това не е от неговите компетенции. Може би се притесняват сега да не се самоунижи“, добави той.

„Той в момента е управляващ. Всички други партии още не са управляващи, защото нямаме управляващо мнозинство към момента. Ние сме внесли нашите законопроекти и приоритети. Чакаме да бъде приет правилникът и всичко ще тръгне както му е реда. Нека да се подредя нещата. Няма смисъл да се слага каруцата пред коня. Всички разговори, които ще водим, ще бъдат публични. Няма да има заговори и договорки. Трябва да се изгради работещо правителство и то да се заеме с най-важните за обществото законопроекти, да ги приеме и след това да се решава дали да се ходи на нови предсрочни избори, или ще продължава да работи, докато ситуацията позволява", заяви Свиленски.

„Официални контакти със Слави Трифонов не сме имали. Ние сме заявили подкрепата си срещу условия. Мисля, че те ще бъдат приети, за да получат нашата подкрепа, което мисля, че ще е в интерес на гражданите“, добави Свиленски.

По думите му БСП не би подкрепила предложението за партийна субсидия от 1 лев, защото не искат да хвърлят политическите партии в ръцете на задкулисието и олигархията. Свиленски заяви, че БСП продължава да подкрепя идеята за смяна на главния прокурор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Финтрейд продължава да предлага подкрепа и финансиране на малкия и среден бизнес по програма КОСМЕ+

Довереният партньор на малките и средни предприятия Финтрейд продължава да работи по европейската програма КОСМЕ+. С това компанията осигурява допълнителна възможност за финансова подкрепа на микро, малки или средни предприятия през целия жизнен цикъл от тяхното създаване, разширяване или промяна на дейността. Ако сте собственик на малък или среден бизнес […]