Георги Славов с отвод, няма да е в листата на „Републиканци за България” в изборите на 11 юли

NetNews

Републиканци за България са обсъдили листите с кандидати за народни представители за 46-то Народно събрание от 31 МИР – Ямбол. Това става ясно от публикувана на официалната страница на партията информация. На срещата, организирана от областния координатор Георги Славов, е присъствал и председателят на формацията Цветан Цветанов. Листите ще бъдат официално изпратени към централата на партията в рамките на днешния ден.

Екскметът Георги Славов обаче си е направил отвод и няма да участва в листата, научи от свой източник НетНюз. Информацията бе потвърдена от Славов, след като бе потърсен за коментар по темата. Като мотиви за отвода си той посочи необходимостта от нови и млади лица, които да поемат областната структура и да ѝ дадат импулс за предстоящите избори. Другата причина е намерението му да се съсредоточи върху обществения живот на местно ниво, където притежава най-много опит и експертиза, за да е полезен на града. За водач на листата е номиниран предприемачът Красимир Дюлгеров.

На срещата в Ямбол са били обсъдени също политическата обстановка, актуални теми и подготовката на изборите на 11 юли. По думите на Цветан Цветанов, „скандалите, които в момента се генерират ежедневно в държавата ни отклоняват от основните проблеми  като институционална криза. Колкото по-бързо се състави правителство от 46-я парламент, толкова по-бързо ще започнат да се решават въпроси като актуализация на бюджета, актуализация на пенсиите, социалното подпомагане”. Според Цветанов противопоставянето води до задълбочаване на проблемите, а стабилността, нормалността и диалогът могат да върнат доверието на обществото към политиците.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нинова: Санкциите от САЩ ще се отразят на изборите

"Със сигурност не съм аз." Това бе първият коментар на председателя на БСП Корнелия Нинова за това кой е споменатия "действащ политически лидер" в наложените от САЩ санкции на трима българи в сряда – бизнесмените Васил Божков и Делян Пеевски и заместник-председателят на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства […]