ГЕРБ влиза в пленарната зала за бюджета

NetNews

ГЕРБ обяви, че ще влезе в пленарната зала по важните за страната закони като този за държавния бюджет и свързаните с плана за възстановяване. Както и при обсъждането на френското предложение за Северна Македония.

На брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова призова да се направи такъв дневен ред на пленарната зала, че да се приемат важните законопроекти, след като за втори пореден ден Народното събрание не събра кворум, за да започне работа, уточни БНР.

По темата за Северна Македония тя напомни, че се е наложило две опозиционни групи да внесат проекторешение по френското предложение, защото правителството не си е свършило работата. И настоя те спешно да се разгледат в парламента.

В тази връзка Атанасова призова всички групи да се съберат и НС вземе решение, което „ще изтрие срама“ от позицията, с която премиерът е в Брюксел.

„Странно е, че управляващите се държат така, сякаш още имат мнозинство и действат на чист инат“, критикува на свой ред и Томислав Дончев.

„По-големият проблем е, че останалите 21 закона, нужни да получаване на средствата по плана, още не са написани. Затова призоваваме министерствата в оставащите им време да ги напишат, за да отговорим на изискванията на ЕС“, каза Дончев. Според него решаването на проблема започва с осъзнаването му.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Медийният магнат Рупърт Мърдок и моделът Джери Хол се развеждат

Медийният магнат Рупърт Мърдок и моделът Джери Хол се развеждат, съобщи New York Times, цитиран от БГНЕС. Това ще бъде четвърти развод за 91-годишния Мърдок, който се ожени за 65-годишната Хол в Лондон през март 2016 г. Богатството на медийния магнат се оценява на над 17 милиарда долара, според Forbes. […]