ГЕРБ готови да пристанат на правителство с премиер Асен Василев

NetNews

България може да има ново правителство с премиер Асен Василев, ако бъде прокарана идея на ГЕРБ, пише седмичникът „Галерия“.

Хората на Бойко Борисов са склонни да станат част от огромно мнозинство при ремонт на кабинета и смяна на премиера Кирил Петков с Асен Василев. Очаква се условието на ГЕРБ да е спиране на всякакви разследвания срещу Борисов, който дори беше арестуван след свидетелстване на Кирил Петков.

Последният стана черен в очите на гербаджиите точно покрай задържането на бившия премиер и това е причината да искат отстраняването му. Западни дипломати отдавна натискат за по-широка коалиция, уплашени от руското влияние у нас. САЩ и ЕК в никакъв случай не искат служебно правителство контролирано от президента Радев, който има мека позиция относно войната в Украйна.

Асен Василев успешно влезе в ролята на „ястреб“ срещу Русия и дори бе похвален от западни медии, пише „Галерия“.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Спартак Варна без петима срещу Ботев II в Пловдив

Спартак Варна гостува на Ботев Пловдив 2 в оптимален състав. „Соколите“ играят с втория тим на „канарчетата“ в понеделник, 9 май от 18 часа на стадиона в Коматево. Аут от състава на варненци за битката под тепетата са контузените Ибрям Ибрям и Мехмед Сабри, както и Архан Исуф, Мартин Василев […]