ГЕРБ: Настояваме да се уважава разделението на властите

NetNews

Настояваме да се уважава разделението на властите и да се зачита тяхната независимост. Прокуратурата в България е част от независимата съдебна система. Това се казва в позиция на ГЕРБ след ескалацията на напрежението между прокуратурата и служебното правителство на фона на акция в МВР, протест пред кабинета на Иван Гешев, обвинен висш полицай и говорене за война между институциите.

„От деня на последните избори ГЕРБ е в ролята на опозиция. Подложени сме на компроматни атаки от страна на президента, на вътрешния министър Бойко Рашков и на голяма част от служебния кабинет, който действа като предизборен щаб на кандидат-президента Румен Радев. ГЕРБ вече дни наред настоява за изнасянето на доказателства, че службите са подслушвали политици. До момента не е изнесено нито едно доказателство за това“, заявяват бившите управляващи.

По самия казус от последните 24 часа от ГЕРБ коментар нямат – ще изразят позиция „когато бъде изнесена цялата информация“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Началникът на кабинета на Бойко Рашков е подала молба за освобождаване

Елена Фичерова е подала молба за освобождаване като началник на кабинета на вътрешния министър Бойко Рашков. Това съобщиха от МВР. Актът е мотивиран от желанието да не причинява негативи за политическия кабинет. Министърът на вътрешните работи е удовлетворил молбата. Заповедта влиза в сила от днес. През май от КПКОНПИ обявиха, […]