ГЕРБ предлага помощите за отопление да се увеличат с 50 млн. лв.

NetNews

ГЕРБ предлагат да се увеличи целевите помощи за отопление с 50 млн. лева. Това заяви депутатът от ГЕРБ Деница Сачева, предаде БГНЕС.

„Предстои ни тежка и трудна зима, на прага сме на нови избори или поне има неясна съдба как ще се управлява България през следващите месеци. Още от сега трябва да се мисли за най-уязвимите хора, за реалната защита на хората с ниски доходи“, каза Сачева.

Тя припомни, че от началото на юни започва кампанията за отпускане на целеви помощи за отопление.

„През миналия отоплителен сезон 2021/2022 целеви помощи са получили 261 хиляди лица и семейства. Изплатената сума е 136 млн. лв. За този отоплителен сезон са предвидени 181 млн. лв. и се очаква около 300 хиляди души да подадат заявления“, посочи бившият социален министър.

Според ГЕРБ броят на нуждаещите хора ще бъде по-голям. „Практиката показа, че прогнозите, с които работи правителството в оставка не са верни. Това засяга и инфлация, и цени на енергията и др.“, каза Сачева и добави, че след увеличаването на пенсиите една голяма група от хора ще отпаднат от получаването на тези помощи, но това няма да ги направи по-малко нуждаещи се.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Одобриха отстъпката от 25 ст. за горивата

Народното събрание одобри отстъпката от 25 стотинки за гориво. Приходната част на бюджета беше приета с пълно мнозинство. Увеличава се и таванът на дълга до 10,3 млрд. лв, съобщи NOVA. Източник fakti.bg.