Германия готви поскъпване на самолетните билети

NetNews

Германия може да въведе драстично поскъпване на билетите за авиокомпаниите. Това обяви Аналена Бербок, която е кандидат за канцлер на Зелените в страната, съобщи Ди Велт.

Днес тя обяви какви ще са нейните приоритети при победа. Предварителните проучвания сочат нейната партия като водач по доверие.

Тя обяви идеи за някои екологични промени. Вероятно ще бъде засилено данъчното облагане над авиокомпаниите.

Планира се и премахване на кратките полети в страната. Според нея не е справедливо пътуването на дълги разстояния с железопътен транспорт да е скъпо.

Ще бъдат разгледани суперофертите на някои авиокомпании за градски и островен туризъм. Припомня се, че това е възможно, заради държавни субсидии.

Някои медии призовават да се планират промени за достъпно пътуване с влакове и после да се разглеждат предложенията на компаниите за полети.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо стотици електрически коли са изоставени близо до Париж?

Публикация във Facebook показва стотици електрически автомобили, изоставени на поляна, близо до Париж. Според автора на публикация те не са частна собственост и всеки един от тях е изоставен там поради идентичен проблем. Въпреки лошото козметично състояние на колите, които можем да видим на снимките, то това не е основният […]