Германия не може веднага да въведе петролно ембарго срещу Русия

NetNews

Германия не може да наложи ембарго на руския газ в момента, защото в този случай тя ще навреди на себе си повече, отколкото на Руската федерация. Това съобщи в понеделник по телевизионния канал Welt германският финансов министър Кристиан Линднер. „Искам да обясня на зрителите защо не можем незабавно да наложим газово ембарго“, каза той. „Трябва да се погрижим да поддържаме икономическата си сила. Не трябва да ограничаваме ненужно тази властова позиция за себе си.“ Според министъра, ако самата ФРГ откаже да внася газ, „това ще нанесе силен удар върху себе си, може би дори по-силен от“ на Русия.

Германските власти по-рано заявиха, че са готови да заменят доставките на руски газ до 2024 г. Германия може да откаже въглища и петрол от Руската федерация още през текущата година.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Разработва ли Украйна биологично оръжие по нареждане на САЩ?

Русия продължава да твърди, че Украйна уж тайно помага на Съединените щати да разработват биологични оръжия. Това повтори тези дни и ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев. Същото твърди и руското военно министерство, чували сме го и от външния министър Сергей Лавров и от бившия президент […]