Германия обявява извънредно положение

NetNews

На 8 юли германското правителство ще обяви т.нар. извънредна ситуация заради напрегнатата ситуация с доставките на газ. Това съобщи вестник „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, позовавайки се на свои източници, цитира dariknews.bg.

Германия вече обяви първа степен на готовност като част от спешен план за гарантиране на енергийната сигурност. Наред с другото, той задължава Федералната агенция за мрежите да докладва ежедневно за състоянието на доставките на газ и да следи непрекъснато ситуацията. Втората степен означава, че правителството ще призове компаниите към икономия на газ. При тези обстоятелства ситуацията все още може да се регулира на пазарно ниво, но вече е вероятно допълнително повишаване на цените.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Световната банка отпуска 2,3 млрд. долара на страни от Африка

Световната банка одобри програма на стойност 2,3 млрд. долара, за да помогне на страните от Източна и Южна Африка да увеличат способността си да се справят с ширещия се продоволствен стрес, който се очаква да засегне около 66,4 млн. души в региона до следващия месец, пише Bloomberg. Финансирането е предназначено […]