Германия се готви да увеличи производството на електроенергия от въглища

NetNews

И двете камари на германския парламент проправиха пътя на Берлин да увеличи генерирането на електроенергия от въглища въпреки опасенията за въздействието върху околната среда, предаде ДПА. В същото време Германия се опитва да съкрати потреблението на газ, предаде БТА.

Бундесратът, горната камара, прие днес поправки в законодателството, които вече минаха през долната камара Бундестага.

С оглед на пестенето на газ, по-малка част от него ще се използва за електроенергия. За сметка на това Германия ще ползва въглищни централи, които в момента са с ограничен обхват, на прага на затваряне или са в режим на готовност.

Западните правителства се опитват да намалят енергийната си зависимост от Русия заради инвазията ѝ в Украйна. Москва значително намали доставките за Германия по „Северен поток“ през Балтийско море и съществуват опасения, че може да ги спре изцяло. Бундестагът реши снощи да улесни опциите за държавна помощ за изпитващи затруднения компании като „Унипер“ (Uniper).

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Русия прие закон за подсигуряването на военните си операции в чужбина

Русия прие закон за подсигуряването на военните си операции в чужбина и закон за свързани с това промени в трудовия кодекс, предаде ТАСС. С оглед военни и антитерористични действия в чужбина правителството има право да налага специални мерки в областта на икономиката, предвижда единият закон. Тоест държавните възложители – министерствата […]