Гешев избяга от въпросите на гражданска организация (ВИДЕО)

NetNews

Главният прокурор Иван Гешев избяга от въпросите на гражданската организация Инициатива "Правосъдие за всеки".

Първоначално главният прокурор изложи своята гледна точка за закриването на специализирания съд и прокуратури, като на практика повтори това, което каза по-рано пред журналисти. Когато обаче получи въпрос от председателя на Инициатива "Правосъдие за всеки" адв. Велислав Величков, Гешев кимна, благодари и си тръгна. Припомняме, че днес Правната комисия в Народното събрание обсъжда закриването на специализирания съд и прокуратура.

Инициатива "Правосъдие за всеки" от години организира протести с искане за реформа с правосъдието. Именно "Правосъдие за всеки" организира и шествията "Правосъдие без каскет", чието искане е оставката на главния прокурор. В краткия разговор между Гешев и адв. Величков, Величков поясни, че правосъдието е работило и преди 2012 година, когато са създадени специализирания съд и прокуратура. Гешев пък посочи, че Европейската комисия е приветствала създаването на специализираните структури. Адв. Величков поясни, че Европейската комисия е приветствала по-скоро самата специализация и зададе въпрос колко са специализираните съдии у нас и в каква материя специализират. Гешев отговори, че това е въпрос към съда и се качи в автомобила си.

Ситуацията можете да видите в следното видео, след 03:25 минута. Преди този момент, адв. Величков задава въпроси на Христо Иванов относно заседанието на Правната комисия, което беше закрито и започна отново около 45 минути след излъчването на видеото.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPravosadieZaVseki%2Fvideos%2F345709057302139%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мариана Маринова показа задни части на Санторини (СНИМКА)

Организаторката на конкурса „Мис Силикон“ и носителка на титлата "Мисис България" Мариана Маринова показа сочно дупе на Санторини. Красавицата в момента е на гръцкия остров и се радва на слънчевите лъчи, озаряващи характерните бели къщички, пише таблоидът "България днес". Няколко дни преди да замине на юг, Мариана се похвали, че […]