Главчев към БСП: Защо не търсите отговорност от кмета на „Триадица“?

NetNews

БСП не търсят политическа отговорност от районен кмет (“Триадица”), а би трябвало – избрали са го. Търсят я само от министър – председателя и кмета на София, които не са избирали. Това заяви депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. Коментарът му е по повод поисканата от БСП оставка на кмета Йорданка Фандъкова заради смъртта на 16-годишното момче, което умря на шахта, през която бе изваден и прокаран незаконен кабел до търговски обект в района.

Темата разбуни духовете в Народното събрание. БСП настояха в пленарната зала да дойде освен Фандъкова и премиерът Бойко Борисов. За социалистите те двамата са символ на безхаберието в столицата през последните години. Това обаче породи бурна съпротива от страна на ГЕРБ.

Управляващите побързаха да кажат, че БСП използва темата за политически пиар. Стигна се до махленски спор с остри реплики, изключване на микрофона, отнемане на думата. В крайна сметка нито Фандъкова, нито Борисов бяха повикани в парламента. Столичният кмет обаче даде дълга пресконференция, на която бяха изнесени шокиращи факти около събитията, довели до инцидента с младежа.

Пореден ден институциите си прехвърлят отговорността за случилото се. Очаква се проверката и на прокуратурата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Археолози направиха смайващо откритие край Дупница

Разкриха основите и част от стените на средновековен храм на раннохристиянската базилика при средновековна църква „Св. Спас“ в дупнишкото село Червен брег, съобщава вестник "Монитор". Проучването беше извършено под ръководството на екип от трима специалисти с научен ръководител – д-р Светла Петрова. „В резултат на проучването се разкри дъгата на […]