Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия

NetNews

Глоба и затвор за отъждествяване на СССР и Нацистка Германия

Снимка: БГНЕС

В Държавната дума на Руската федерация бе внесен законопроект, който предвижда глоби и наказания за хора, които отъждествяват СССР и Нацистка Германия, съобщава вестник „Известия“, като уточнява, че съответният документ е публикуван в електронната база данни на институцията.

В обяснителната бележка се уточнява, че в Русия има закон за отъждествяването на целите, решенията и действията на ръководството на СССР с тези на Нацистка Германия в публична реч, публично изложено произведение, медии или интернет. Съответният закон беше подписан на 1 юли от държавния глава Владимир Путин, предава агенция „Фокус“.

Още по темата

13 апр 2022 08:30

49

13 апр 2022 07:38

88

29 мар 2022 19:00

115

25 мар 2022 21:40

571

Кодексът за административните нарушения е допълнен с нов член 13.47 „Нарушаване на забраната, установена от федералния закон, за публично отъждествяване на целите, решенията и действията на съветското ръководство, командирите и военнослужещите на СССР с целите, решенията и действията на ръководството, командирите и военнослужещите на нацистка Германия и европейските страни от Оста по време на Втората световна война, както и за отричане на решаващата роля на съветския народ в разгрома на нацистка Германия и на съветската хуманитарна мисия при освобождаването на европейските страни“.

При повторно нарушение на закона гражданите ще бъдат глобявани с до 5 хил. британски лири или ще бъдат арестувани за срок до 15 дни; длъжностните лица ще бъдат глобявани с до 20 хил. британски лири, а юридическите лица – с до 100 хил. британски лири, или ще им бъде наложена административна забрана за извършване на дейност за срок до 90 дни.

На 6 април законът e бил одобрен от Държавната дума на окончателно трето четене. Нейни автори са депутатите Елена Ямполска и Александър Жуков от партията „Единна Русия“, както и сенаторите Алексей Пушков и Олга Ковитиди.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дарина Павлова смая мрежата с тези СНИМКИ

Дарина Павлова пак смая последователите си в социалните мрежи със свежия си външен вид. Въпреки че наближава 60 г., никой не може да даде дори и 50 на вдовицата на Илия Павлов, независимо дали е по-натурална или с грим. Наскоро в профила си в социалните мрежи Мадам Мулти, както често […]