Говорителят на главния прокурор: През 2020 г. са разкрити над 2300 престъпления

NetNews

По време на пресконференция за представяне на акценти от работата на Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи през 2020 г. говорителят на главния прокурор Сийка Милева отчете, че през изминалата календарна година са разкрити над 2300 престъпления, а обвиняеми са станали 1200 лица.

"С категоричност се затвърждава тенденцията за намаляване на престъпността въпреки трудната 2020 г. Бяхме изправени пред предизвикателството да работим в условията на пандемия. Благодарение на взаимодействието между институциите постигнахме спад на престъпността, с което да гарантираме спокойствието на гражданите“, заяви Милева, цитирана от агенция "Фокус".

„В началото на мандата си главният прокурор Иван Гешев постави като основен приоритет борбата с битовата престъпност. През 2020 г. са извършени 1249 специализирани операции в 3090 населени места. В резултат бяха разкрити над 2300 престъпления, обвиняеми са 1200 лица“, доуточни говорителят на главния прокурор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Manhart тунингова BMW M3/M4, но остави големите "бъбреци"

Ето че още една от тунинг компаниите се включи с доработки за новите BMW M3 и M4, като предлага промени, както под капака, така и по външния вид, но запазвайки спорните „бъбреци“. Промените при германската двойка са идентични и включват сплитер в долната част на предната броня, добавка на праговете, […]