Говорителят на служебния кабинет: Без парламент нищо не може да се свърши

NetNews

"Кризите ни чакат – очевидно ще има здравна криза, тя ще доведе до икономически последици. Всичко това трябва да бъде адекватно възприето от държавата. Всички резерви в бюджета за три месеца служебно правителство са изчерпани. Всички събирания вървят добре. Напълно сигурни сме, че ще има 2 млрд. лева повече в бюджета в края на годината. Парите ги има!". Това заяви пред БНР Антон Кутев, говорител на служебното правителство.

Той обясни, че вече са направени вътрешните размествания в бюджета и няма вече възможности за това: "И септември ще имаме средства в бюджета за плащанията, през октомври – няма. А ако се окаже, че следващото служебно правителство ще работи до ноември, което е напълно реално да се случи, като гледам сегашното развитие…".

По думите му бюджетът винаги е бил за политическите партии вододелът, през който те си намират място в пространството – ляво или дясно: "Затова те и в момента се опитват през бюджетната процедура да се поставят в политическото пространство, това не е лошо".

Кутев беше категоричен, че е много важно да има редовно правителство, но изказа предположение, че по-скоро ще се стигне отново до служебен кабинет: "Вече почти не се съмнявам, че ще го има. … Без парламент нищо не може да се свърши. Много е важно да се създаде правителство, ако е възможно".

Говорителят на служебния кабинет обясни, че нищо сложно няма в това да се извадят записите с насилие над протестиращи от миналогодишните антиправителствени протести: "Затова е велика демокрацията. защото тя позволява обитателите на тази къща (Министерски съвет – б.р.) да се сменят. Когато при едните обитатели не става нищо, прави се инвентаризация на чекмеджетата и се намират интересни неща. Демокрацията трябва да бъде крепена на всяка цена, не сме измислили нищо по-добро от това. Невинаги е така, понякога тя дава и дефекти".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Михаела Филева в перфектна форма (СНИМКА)

Поп звездата Михаела Филева за пореден път демонстрира в каква перфектна форма се намира. Талантливата певица се съблече по бански и събра погледите на плажа. <blockquote class="instagram-media" data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/CSWwEAoMLr8/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading" data-instgrm-version="13" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% – […]